Träningsläger i Bulgarien och Fakta om Sunny beach!!

Till Sunny Beach åker man främst inte för att uppleva den bulgariska kulturen och titta på gamla byggnader, utan för att festa, sola, bada och kanske ägna sig åt billig shopping. För detta ändamål är det ett perfekt resmål!

Flygningen till Bulgarien går fort, det tar drygt ett par timmar innan man kliver av planet. Landar gör man i staden Burgas, ungefär 40 minuters bussfärd från Sunny Beach. De flesta hotellen håller en bra standard och nya hotell byggs i en rykande fart. Det är dock inte särskilt ovanligt att hela badrummet blir blött när man duschar sanden av sig, och frukostbufféerna på hotellen är inte alltid vad de borde vara. Men man åker inte till Sunny Beach för att sitta på hotellrummet och uggla! Det behöver inte alltid betyda något dåligt att man hamnar på ett småskabbigt hotell, snarare tvärtom, oftast brukar detta innebära mycket partyfolk och att man kan spela hög musik utan att få klagomål.

Dagarna spenderar man med fördel på stranden vid nystartade Grabbarna Bus eller vid poolen på hotellet. Vid högsäsong kvittar det egentligen var man befinner sig, som skandinav är man sällan ensam. Stranden utgörs till största del av strandrestauranger och solstolar. För en nätt liten summa hyr du solstol plus parasoll för hela dagen och massörer finns ständigt till tjänst.

En middag i Sunny Beach går på ungefär en femtiolapp med öl eller vin, givetvis finns det både billigare och dyrare alternativ. En tumregel brukar vara att ju längre bort från stranden stället ligger desto billigare är det. Vill man ha en riktig budgetmåltid är det bara att stanna till i närmsta gathörn, där finns nästan alltid ett stånd där man säljer Chicken Kebab eller dylikt. Kostar ungefär 20 kronor och är helt okej ibland. Även pannkaka säljs i små stånd, och kan fås med det mesta som exempelvis choklad och banan eller kanske med ost.

Vill man istället ägna sig åt alkoholhaltiga drycker så kan man även här få en hel del för pengarna. De inhemska ölsorterna Zagorka och Kamenitza är ganska goda och betydligt billigare än importerad öl. För ca 5 kr får du en halvlitersflaska i affären. All inhemsk sprit är riktigt billig, vodkasorter som Mary Jane, Flur och Silver Club kostar ungefär 35 kronor litern. På vissa ställen har man dock bra koll på hur lata turisterna är och tar överpriser jämfört med affären bakom hörnet. Orkar man gå några meter längre kan man med andra ord göra ett bra klipp.

Att dricka ute på barerna är som tidigare nämnts också billigt. Det gäller dock att inte bli alltför frestad av priset, för här är det lätt att bli full. En drink kostar sällan mer än 25 kr och en öl ca 10-15 kr, och det är Happy Hour på spriten i princip de flesta timmarna på dygnet. Tequila-shots är populärt och går på ungefär en femma om man väljer inhemsk tequila. Ibland kan det vara bra att försäkra sig om det är Happy Hour, annars kan det lätt bli väldigt många glas om man beställer sex och får tolv, vilket dock i och för sig även kan ses som en trevlig överraskning.

Det är lätt att ta sig runt i Sunny Beach, och inga direkta jätteavstånd, men väljer man att åka taxi ska man bestämma priset innan annars tar de gärna ut ockerpriser. Att betala mer än 10 leva vart man än ska i Sunny Beach är för mycket.

Bloggansvarige  meddelar att träningslägret gick riktigt bra utan krångel!! =)!!
och Bloggen tackar Gossip boy för all fakta om sunny beach!!







Kommentarer
Postat av: hej

Kan du ge mig källan du har kopierat detta ifrån?

2008-09-24 @ 20:52:07
Postat av: Bloggansvarige

Svar till Hej!! :

Bloggansvarige ska skicka iväg ett mejl till Gossip och fråga Vart infot kommer ifrån!! återkommer med svar så fort som möjligt!!

2008-09-24 @ 21:34:40
Postat av: Bloggansvarige

Scandinavianparty.se därifrån kommer källan tydligen!! Trevlig resa !!!=)

2008-09-24 @ 22:11:18
Postat av: gullig_p12

vadå gossip-boy ? :D -fifan

2008-09-25 @ 17:38:55
Postat av: Bloggansvarige

Svar till bloggens Äldsta besökare=)! ...Gossip boy = informatör!! du lär förstå det när du blir äldre !!njut av livet =)!!

2008-09-25 @ 18:28:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0